Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba julköttbullar

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Messmöret ger ett uns av sötma och hjälper till att ge bullarna färg i ugnen. För enkelhetens skull steks julköttbullarna i ugnen. Det går utmärkt att göra dem långt i förväg och frysa in dem. Jag gjorde en dubbel sats men smeten blev alldeles för salt. Dubbla alltså inte saltmängden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda smulat vitt bröd, mjölk, lök, messmör, salt och peppar. Låt svälla 10 min.
  2. 2. Blanda ner färs och ägg. Rör till jämn smet. Arbeta en kort stund, så håller färsen ihop bättre.
  3. 3. Vattenskölj ett matskedsmått, ta upp färs med måttet och klicka ut smeten på vattensköljd skärbräda. Skölj måtten mellan varje bulle i kallt vatten, så fastnar inte smeten. Rulla till bullar med vattensköljda händer.
  4. 4. Låt smöret bli brynt i ugnslångpanna. Lägg i bullarna.
  5. 5. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min tills de är genomstekta. Rulla runt dem några gånger under tiden. Vid serveringen kan de brynas och värmas i stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.