Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba källarfrallor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det går fort att göra dessa frallor då de bara ska jäsa en gång.

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 40 grader. Blanda alla ingredienser och häll det varma vattnet över och blanda till en smidig deg. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den lätt. Dela i två delar som rullas till längder, dela varje längd i 10 bitar. Mjöla lite på snittytan och lägg dem med snitt ytan upp. Låt jäsa i 30 min. Grrädda i 225 grader ugn i ca 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • shrin 20 augusti 2011

    50 g torrjäst? Jag provar med en påse torrjäst på 12 g så får vi se om det är rätt :)

  • shrin 20 augusti 2011

    Det funkade fint med 1 pkt torrjäst :) Smakade riktigt bra med en nattmacka :D Otroligt lätt och framför allt gick det såå snabbt!! Kommer verkligen göras igen!

  • sedow75 23 september 2012

    Riktigt goda och smidiga att göra :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.