Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba köttsoppan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttsoppa behöver inte stå på spisen i tre timmar för att bli smakrik och bra. Det går utmärkt att koka en mustig köttsoppa på betydligt kortare tid. Eller vad sägs om 20 minuter blankt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kött och grönsaker i strimlor och små tärningar. Ju mindre tärningar, desto snabbare soppa. Grönsakerna kan du förstås strimla i matberedare.
  2. Fräs köttet i smör i en rejäl kastrull. Lägg i grönsaker och häll på buljongen.
  3. Låt soppan koka på svag värme i 20 minuter eller tills rotfrukterna mjuknar.
  4. Justera kryddningen med hjälp av salt, peppar och buljongkoncentrat.
  5. Servera soppan i djupa skålar och strö på riven ost eller en klick crème fraiche och kryddgrönt.
  6. Ostmacka är inte fel till soppan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tove64 29 januari 2011

    Riktig köttsoppa SKA koka 2-3 timmar...och vi har väl ingen brådska?

  • bjboman 6 februari 2013

    Meeen OMM man nu vill prova denna snabba köttsoppa så är den vääääälkidigt god! Jag har tillagat den idag (även om jag är pensionär) och vi ska äta av den ikväll. Det är en riktigt god smak på den, fyllig och mättande känns det som!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.