Kokos är gott och ger lite motstånd i dessa härligt kladdiga kakor. Gillar du kokostoppar så kommer du att älska de här små läckerbitarna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med ½ dl kokosflingor.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner resten av kokosflingorna i det smälta smöret. Rör ner kokosblandningen i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och rör sedan ner blandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Låt kakan svalna innan du skär den i 16 bitar. Servera kakorna med vispad grädde och färska bär efter egen smak.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har bakat dessa idag, jättefina. Hade ingen lämplig form så jag gjorde dem i bullformar och det gick lika bra. För övrigt följde jag receptet. Mycket goda.
Dom gottar till sig i ugnen nu :) mmm vad det luktar ljuvligt. Tror dom kommer att bli toppen.