Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba kokoskakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Kokos är gott och ger lite motstånd i dessa härligt kladdiga kakor. Gillar du kokostoppar så kommer du att älska de här små läckerbitarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med ½ dl kokosflingor.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner resten av kokosflingorna i det smälta smöret. Rör ner kokosblandningen i äggsmeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och rör sedan ner blandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter.
  5. Låt kakan svalna innan du skär den i 16 bitar. Servera kakorna med vispad grädde och färska bär efter egen smak.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • essim 6 december 2008

    Har bakat dessa idag, jättefina. Hade ingen lämplig form så jag gjorde dem i bullformar och det gick lika bra. För övrigt följde jag receptet. Mycket goda.

  • Monchichine 25 juli 2012

    Dom gottar till sig i ugnen nu :) mmm vad det luktar ljuvligt. Tror dom kommer att bli toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.