- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett ljuvligt gott bröd som inte ska jäsa innan gräddning.
Ska ställas in i kall ugn.
Instruktioner
- Smörj en långpanna.
- Smula jästen i en skål.
- Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en träsked.
- Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna.
- Arbeta ner rågsikten och ev de grova mjölsorterna.
Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg (arbeta inte mer än 3 min i hushållsmaskin).
- Ta genast upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 lika stora delar. Forma 2 limpor och lägg dem på tvären på den smorda långpannan.
- Sätt in långpannan direkt i kall ugn på nedersta falsen.
- (Obs! limporna skall inte jäsa innan.)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt limporna gräddas i 30 min.
- Ta ut dem och lägg dem på brödgaller.
- För mjuk brödskorpa, linda in bröden i en bakduk.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd. Smakade det hos cecilia. Kommer att baka det hemma oxå. Katzy
Superlätt och jättegott.
Har bakat dessa ytterligare en gång då jag bytte ut 3 dl av rågsikten mot: 1 dl vetegroddar 1 dl vetekli 1 dl fullkornsdinkel Blev lite grövre men fortfarande lika gott. Gott att rosta dessutom.
Underbart, snabbt, enkelt och gott. Det här tyckte hela familjen om. Eftersom det gick så fort att baka brödet så gjorde jag det innan frukost. Härligt med nybakat bröd på morgonen. Tack för receptet. Kram Disen
Har bakat dessa ett par gånger. Gott och enkelt när man haft bråttom i sommar.
Mycket enkelt och framförallt snabblagat recept! Det enda som man hinner baka på morgonen innan man ska äta frukost. Brödet var gott också! Toppenrecept, tackar för det! Kommer absolut göras igen :)
Tack för detta recept som gör att man snabbt och lätt att få ett nybakat gott bröd :)
Tack för ett jättebra recept. Plius att man kan ta lite vad man haver i det åxå =) Kommer bakas en gång i veckan här. Tack igen =)