Dessa rutor är en förenklad variant - men de är minst lika goda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln: Koka upp vattnet och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i cirka 1 minut.
- Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut mandlarna ur skalen. Låt mandeln torka. Mal mandeln fint.
- Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandeloljan.
- Blanda mandeln med mjöl och bakpulver i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Smöra en form, ca 30x20 cm och lägg sedan i ett bakplåtspapper, då glider inte pappret runt.
- Smöra ovanpå pappret. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan 20 minuter. Låt den svalna.
- Blanda sylt och florsocker. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar