Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba mazarinrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dessa rutor är en förenklad variant - men de är minst lika goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln: Koka upp vattnet och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i cirka 1 minut.
  2. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut mandlarna ur skalen. Låt mandeln torka. Mal mandeln fint.
  3. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandeloljan.
  4. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Smöra en form, ca 30x20 cm och lägg sedan i ett bakplåtspapper, då glider inte pappret runt.
  6. Smöra ovanpå pappret. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan 20 minuter. Låt den svalna.
  7. Blanda sylt och florsocker. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.