Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba saffransscones

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott på julens frukostbord

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret. Mortla saffranet lätt. Blanda ner saffran och flytande honung i smöret, låt blandningen svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret, rör snabbt samman till en deg. Klicka ut degen i fyra lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje deghög till en rund kaka. De ska vara ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i fyra delar med ett lätt mjölad kniv. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler. Bryt isår de skårade bitarna. Servera gärna med marmelad, vispad grädde, ost, fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.