Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba salladsbröd med sellerisalt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Luftiga och goda bröd med sellerisalt på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Tillsätt socker, salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla ut dem till lätt avlånga bröd. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och skär två snitt i varje bulle med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sellerisalt. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.