- Serverar: 15 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Så enkla och så goda kakor som du slänger ihop på ett kick!
Instruktioner
- Knåda ihop mjöl, socker och smör. Det är lättast att göra med händerna. Tillsätt sedan äggulan och knåda lite till så att allt blir utblandat.
- Låt degen vila i minst 30 minuter och sedan kan du forma små
bollar/plättar utav dom. Gör en liten urgröpning i mitten med tummen eller en tesked. I urgröpningen lägger du en klick sylt eller marmelad efter smak. Jag har använt mig av jordgubbssylt och hallonsylt.
- In med dom i ugnen ca 10 minuter, låt svalna och sen är det klart!
Publicerat den
11 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! De var goda...Jag gjorde dem för att min pojke tycker om singolella! För mig var de helt ok! Ps. Jag satt i lite vaniljsocker och hela ägget. "Norrbotten bakare"
Hej igen! Jag kom på, att jag Tackade inte för receptet, SÅ TACK! För jag kommer att göra det igen, då som du med bara äggulan, då får de ju finare färg! Det upptäckte jag imorrse vid morgonkaffet. Och betyg glömde jag också HÄR kommer det...! "Norrbotten bakare"
hur många grader?
Andra liknande recept har haft 175-200 grader
Jag fick 19 st och min familj älskade dom Tack men nästa gång kan ni väll skriva graderna?