Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba syltkakor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Så enkla och så goda kakor som du slänger ihop på ett kick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop mjöl, socker och smör. Det är lättast att göra med händerna. Tillsätt sedan äggulan och knåda lite till så att allt blir utblandat.
  2. Låt degen vila i minst 30 minuter och sedan kan du forma små bollar/plättar utav dom. Gör en liten urgröpning i mitten med tummen eller en tesked. I urgröpningen lägger du en klick sylt eller marmelad efter smak. Jag har använt mig av jordgubbssylt och hallonsylt.
  3. In med dom i ugnen ca 10 minuter, låt svalna och sen är det klart!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • up1 7 januari 2011

    Hej! De var goda...Jag gjorde dem för att min pojke tycker om singolella! För mig var de helt ok! Ps. Jag satt i lite vaniljsocker och hela ägget. "Norrbotten bakare"

  • up1 8 januari 2011

    Hej igen! Jag kom på, att jag Tackade inte för receptet, SÅ TACK! För jag kommer att göra det igen, då som du med bara äggulan, då får de ju finare färg! Det upptäckte jag imorrse vid morgonkaffet. Och betyg glömde jag också HÄR kommer det...! "Norrbotten bakare"

  • annknu01 28 januari 2012

    hur många grader?

  • lelle71 28 januari 2012

    Andra liknande recept har haft 175-200 grader

  • Lollo 31 juli 2018

    Jag fick 19 st och min familj älskade dom Tack men nästa gång kan ni väll skriva graderna?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.