Det här brödet bakas utan jäst och behöver alltså inte jäsa. Ändå har det lång hållbarhet och är egentligen godast efter några dagar när det hårdnat lite och går att skära i riktigt tunna skivor
Det blir en stor limpa eller 2 mindre
Instruktioner
- Ugn 200° + 150°
- Klä en avlång 2-litersform eller två 1½-litersformar med bakpapper.
- Blanda filmjölk, bikarbonat, salt och sirap i en stor bunke.
- Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, torkade tranbär och hasselnötter. Blanda noga.
- Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen: stor form i 60 minuter, små formar i 40 minuter.
Sänk värmen till 150° och grädda i ytterligare 30 minuter.
- Prova med sticka att brödet är genomgräddat.
Låt vila i formen i 2 timmar innan du lyfter det ur formen och drar bort bakpapperet.
Brödet håller i minst en vecka inlindat i en handduk.
Det går bra att frysa.
- Lycka till! Njut av egenbakat bröd!
Publicerat den
26 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar