Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbakat nötbröd

 
Snabbakat nötbröd Snabbakat nötbröd
Skriv ut

Det här brödet bakas utan jäst och behöver alltså inte jäsa. Ändå har det lång hållbarhet och är egentligen godast efter några dagar när det hårdnat lite och går att skära i riktigt tunna skivor Det blir en stor limpa eller 2 mindre

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200° + 150°
  2. Klä en avlång 2-litersform eller två 1½-litersformar med bakpapper.
  3. Blanda filmjölk, bikarbonat, salt och sirap i en stor bunke.
  4. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, torkade tranbär och hasselnötter. Blanda noga.
  5. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen: stor form i 60 minuter, små formar i 40 minuter. Sänk värmen till 150° och grädda i ytterligare 30 minuter.
  6. Prova med sticka att brödet är genomgräddat. Låt vila i formen i 2 timmar innan du lyfter det ur formen och drar bort bakpapperet. Brödet håller i minst en vecka inlindat i en handduk. Det går bra att frysa.
  7. Lycka till! Njut av egenbakat bröd!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.