Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbakat rågsiktsbröd

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Snabbakat rågsiktsbröd med grahamsmjöl, filmjölk och härliga brödkryddor. Det blir 1 bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj en avlång bakform som rymmer 1 ½ liter.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och rör snabbt samman till en slät deg.
  4. Klicka ut den lösa degen jämt i formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  5. Stjälp upp det nygräddade brödet ur formen och låt det svalna inlindat i bakduk.
  6. Lycka till! Njut av hembakat bröd!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • anette_m 12 februari 2010

    Välldigt lätt att göra jag gjorde dubbelsats, men nästa gång skall jag tästa med ha i lite linfrön.

  • annan5 12 februari 2010

    Sånt här bröd bakar jag ofta, både med och utan gluten och att ha i linfrön förhöjer helt klart resultatet tycker jag! Man kan även ha i andra frön, nötter och torkad frukt om man vill. Enkelt och gott bröd med många variationsmöjligheter alltså!

  • lisols@hotmail.com 13 februari 2010

    Hej! Jag bor utomlands och har ej tillgång till fijmjölk, kan man använda vanlig mjölk, yoghurt eller vatten som degvätska istället?

  • ros 14 februari 2010

    Hej! Senast så bakade jag det på a-fil. Jag tror att det går lika bra att baka med yoghurt Lycka till med brödbaket!

  • ros 14 februari 2010

    Hej! Senast så bakade jag med a-fil Jag tror att det går bra att baka med yoghurt Lycka till med brödbaket!

  • pluto100 10 september 2010

    Hej om man vill blanda i russin, hur mycket är en lagom mängd till detta recept?

  • ros 10 september 2010

    :)Hej! Jag har inte bakat mitt Snabbakat rågsiktsbröd med russin i Men jag tror att det blir bra med ½-1 dl russin Lycka till! Mvh Ros

  • leenalingonblad 3 oktober 2012

    Hej! För mig som aldrig lyckas med jästbröd verkar detta vara ett jättebra recept. TACK.

  • asaper 22 december 2012

    Kan man baka detta bröd dagen innan?

  • ros 22 december 2012

    Det hoppas jag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.