Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbfisk för fest med citronsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En typisk sådan fiskrätt som jag gillar, tagen ur Husmoderns Köksalmanack 1957. Jag riktigt känner smaken av den goda citronsåsen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Placera den frysta fisken på ett välsmort eldfast fat. Bred smör eller margarin på fisken och krydda med salt och peppar. Droppa över litet citronsaft för god smak. Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter, till att börja med.
  3. Skålla under tiden tomaterna genom att hastigt doppa dem i kokande vatten och dra av skalen. Placera dem runt fisken efter ca 20 minuter. Salta och peppra även på tomaterna. Sätt in fatet igen ytterligare 20 minuter eller tills fisken är mjuk när man sticker rätt igenom den. Den ska inte ha fått någon färg.
  4. Citronsås: Rör matfettet till skum i en bunke eller en vattenbadskastrull. Tillsätt äggulorna och rör om väl. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten och tillsätt tjock grädde, litet åt gången, under vispning, helst inte med stålvisp. Såsen ska bli skummig och porös och får inte koka utan den ska lagas i sista stund före servering.
  5. Smaksätt med salt, en aning paprikapulver och pressad citronsaft efter smak. Häll såsen över fisken och servera med kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • piteanna 10 juli 2008

    En krämig, mild och god fiskrätt som blev mycket uppskattad av familjen. Jag tillsatte även dill i såsen som gav den lite mer smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.