Färsk sparris är gott men du kan naturligtvis ersätta den med fryst eller kombinera med haricots verts eller andra gröna grönsaker.
Instruktioner
- Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
- Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
- Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
- Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva
getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.
- Garnera med basilikablad och servera.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar