Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbfixad lasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk sparris är gott men du kan naturligtvis ersätta den med fryst eller kombinera med haricots verts eller andra gröna grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
  2. Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
  3. Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.
  5. Garnera med basilikablad och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.