Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgifflar

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Har du ont om tid, är dessa att rekommendera.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Fördela smöret med hjälp av fingertopparna i mjölet. Vispa samman ägg och mjölk och rör ned i mjölblandningen Arbeta ihop degen på bakbordet. Dela den i 4 delar och kavla ur varje del till en rund kaka. Sporra ut kakan i 8 trekantiga bitar. Lägg en klick äppelmos på varje trekant. Rulla ihop trekanterna till gifflar (börja från den breda ändan) Lägg gifflarna på plåt med skarven nedåt. Pensla dem med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem i mycket varm ugn 225 grader 7-8 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.