Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgott till kaffet

 
Skriv ut

Medan ugnen värms upp vispar man kvickt ihop smeten till de här läckerbitarna. Smakbrytningen mellan apelsin och vanilj är lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa till en luftig, pösig smet.
  3. Blanda ner det smälta, avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
  4. Grädda kakan 6-8 minuter i 250 graders ugnsvärme tills kakan höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på pappret och kallna. Dena den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lättsötat fruktmos, lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.