Medan ugnen värms upp vispar man kvickt ihop smeten till de här läckerbitarna. Smakbrytningen mellan apelsin och vanilj är lite extra.
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa till en luftig, pösig smet.
- Blanda ner det smälta, avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
- Grädda kakan 6-8 minuter i 250 graders ugnsvärme tills kakan höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på pappret och kallna. Dena den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lättsötat fruktmos, lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Publicerat den
20 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar