Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabblagad Falukorv i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här fixar vem som helst ,och det går fort också

Ingredienser

Instruktioner

1)Lägg falukorven i en smord ugnsform. 2)Skär ganska djupa snitt i falukorven( jämna mellanrum). Ha i en klick senap i varje snitt! 3)Varva skalade äppelklyftor,tomatskivor och lökbitar som du lägger i snitten .Man kan också lägga i ex. tomat och lök tillsammans osv..Allt efter smak och tycke..Om det blir lök,tomat och äpple kvar så,kan man lägga i det runt falukorven i ugnsformen och droppa lite matolja uppepå. 4)Krydda uppepå lite grann med någon god krydda som du gillar eller har hemma. 5) Stoppa falukorven i ugnen i ca 25-30min, i ca 200grader allt beroende på ugn.När ca 5 min återstår så lägger man på lite ost och stoppar tillbaka rätten i ugnen en liten stund tills osten smälter. (Snabbast går det om man skivar osten med en osthyvel.) Servera med ris eller pasta till . Lätt och gott. Lycka Till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.