Snabbt, gott och enkelt att variera med antingen nötkött eller kyckling och annat grönt.
(Tack till Jimboz för tipset om att pudra maizena över köttet. Blir väldigt mört & saftigt.)
Instruktioner
- Strimla köttet och pudra över ca 1 msk maizena. Ställ i kylen i 30 minuter.
- Stek sedan köttet i smöret tills det fått lite stekyta, salta och peppra lite.
- Skölj av bambuskotten och champinjonerna under rinnande vatten och lägg i stekpannan.
Skala och skär löken lite större bitar och lägg i stekpannan och stek alltihop ytterligare ca 7 minuter på medelhög värme under omrörning.
- Häll i sojan och vattnet (ca 5 dl) i pannan och koka i ca 3-4 minuter.
- Häll majsmjölet och ½ dl vatten i ett kärl, skaka om ordentligt och häll i stekpannan.
- Koka ytterligare 1-2 minuter och tillsätt eventuellt mer vatten ifall såsen blir för tjock.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
15 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag vill bara tipsa om att man pudrar över köttet med maizena först ,rör om och låter det stå en halvtimme i kylen..Då får man det där möra köttet som på Kinakrogen. 2 Teskedar borde göra susen . Maizenan kapslar in köttet så saften stannar kvar och inte blir torrt, så gör dom på Kinahaket.
Jättegott och smidigt. Gjorde som Jimboz rekommenderade i kommentaren och köttet var faktiskt mört. Tack för bra recept.
Dagens middag! Så gott och familjen hälsar att det är som "köpe" kinamat!
Låter gott, ska testa det idag
Jisses vad gott det var. tack för detta recept. Gjorde dubblel sats för att få matlådor. Du får en klar femma av oss mer om det gick.
Jössen vad gott godare än på kina du fmvh monicaår full pott