Ett saftigt och gott bröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Matfett och grahamsmjöl till formarna
- Smörj och mjöla två avlånga bakformar som rymmer 1,5 l.
- Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke. Rör om.
- Tillsätt sirapen och filmjölken och rör samman till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in i den nedre delen av ugnen.
- Grädda bröden i ca 60 minuter.
- Stjälp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ser gott och nyttigt ut. måste nog prova vid tillfälle.
Det bara inte ser gott ut utan det är det också. Saftigt och gott. Använde grovt rågmjöl i stället för grahasmjöl.