Albin beställde hembakt bröd till kvällsmat. Jag vill ha det goda av skållat - så jag experimenterade lite o det blev en sorts foccacia. Mkt gott. Plåten tog slut på en gång.
På 3 pers.
Instruktioner
- skålla först grahamsmjöl och linfrön med det kokheta vattnet. Låt stå tills rums temp.
I annan bunke finfördela jästen, ha i salt, mjölk, o sen kletet från det skållade. Sirap också. Sen kör du i maskinen minst 10 min, häll på mjöl ca 10 dl. Degen får vara lite kletig.
- Låt jäsa ca 40 min.
- Utbakning -
lägg ett bakplåtspapper i ugnsplåt. Häll i degen. Platta ut. Låt jäsa ett tag till ca 10 min, gör gropar i degen med fingertopparna. Ringla över olja. Flingsalt kan du ha på här om du vill. Låt vila en liten stund till.
- In i ugnen på 225 grader värme, mitten av ugnen, kolla brödet.
Ca 20 min är ok, men du måste lyssna på brödet-
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar