Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbskållat bröd

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Albin beställde hembakt bröd till kvällsmat. Jag vill ha det goda av skållat - så jag experimenterade lite o det blev en sorts foccacia. Mkt gott. Plåten tog slut på en gång. På 3 pers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. skålla först grahamsmjöl och linfrön med det kokheta vattnet. Låt stå tills rums temp. I annan bunke finfördela jästen, ha i salt, mjölk, o sen kletet från det skållade. Sirap också. Sen kör du i maskinen minst 10 min, häll på mjöl ca 10 dl. Degen får vara lite kletig.
  2. Låt jäsa ca 40 min.
  3. Utbakning - lägg ett bakplåtspapper i ugnsplåt. Häll i degen. Platta ut. Låt jäsa ett tag till ca 10 min, gör gropar i degen med fingertopparna. Ringla över olja. Flingsalt kan du ha på här om du vill. Låt vila en liten stund till.
  4. In i ugnen på 225 grader värme, mitten av ugnen, kolla brödet. Ca 20 min är ok, men du måste lyssna på brödet-

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.