Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbt kumminbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Ett fiffigt bröd utan jästid. Det ställs in i kall ugn och efter bara en timme står ett nybakat bröd på bordet! Dessa limpor bakar jag ofta. Smidiga att göra och så goda att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös den i det fingerljumna vattnet.
  2. Vispa ner sirap, olja, salt och brödkryddor i degvätskan.
  3. Blanda ner vetemjöl och rågsikt och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i två delar. Lägg delarna i smorda forma eller forma till två limpor och lägg på en plåt.
  5. Vispa upp ägget och pensla bröden. Ställ in bröden i kall ugn och sätt sedan bröden på 200 grader. Grädda bröden i ca 50 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillasara 16 april 2009

    Brödet blev gott, men precis som annat bröd jag provat att göra där man inte har någon jäsning innan det sätts in i ugnen blev det väldigt kompakt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.