Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbt mörkt rågbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det blir två limpor av receptet. Då brödet inte innehåller jäst kan man reglera sockerinnehåll och sötma helt efter smak utan att behöva tänka på eventuell jäsning. Då jag inte gillar sött matbröd tar jag oftast ½ dl sirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj två formar som rymmer 1 ½ liter var.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda ihop fil och sirap för sig.
  3. Rör snabbt ner filblandningen i de torra inredienserna och häll genast ner i de förberedda brödformarna. Bikarbonaten reagerar med syran i filen och degen börjar jäsa direkt.
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme på 175 grader.
  5. Låt bröden kallna på galler i sina formar innan de stjälps upp.
  6. Har man inte linfrön går det bra med 3dl solrosfrön, eller kanske lite hackade nötter istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.