Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbt yoghurtbröd i form

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Nyttigt och saftigt yoghurt bröd, bakat utan jäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 C.
  2. Smörj en 1,5 liters form med smör eller olja.
  3. Blanda sirap, rivet äpple och yoghurt i en bunke.
  4. Blanda mjölet, linfrön, russin, solroskärnor, bikarbonat och salt noga i en annan bunke.
  5. Rör ihop allting ordentligt till en tjock smet och häll ner i formen. Fukta handen och packa till smeten och släta ytan.
  6. Baka mitt i ugnen i ca 70-90 minuter, efter ungefär halva tiden kan man sänka ugnstemperaturen till 150 C.
  7. Ta ut brödet ur ugnen och ta bort det från formen. Ställ det på ett galler och lägg en handduk över för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.