- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Nyttigt och saftigt yoghurt bröd, bakat utan jäst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 C.
- Smörj en 1,5 liters form med smör eller olja.
- Blanda sirap, rivet äpple och yoghurt i en bunke.
- Blanda mjölet, linfrön, russin, solroskärnor, bikarbonat och salt noga i en annan bunke.
- Rör ihop allting ordentligt till en tjock smet och häll ner i formen.
Fukta handen och packa till smeten och släta ytan.
- Baka mitt i ugnen i ca 70-90 minuter, efter ungefär halva tiden kan man sänka ugnstemperaturen till 150 C.
- Ta ut brödet ur ugnen och ta bort det från formen. Ställ det på ett galler och lägg en handduk över för att svalna.
Publicerat den
11 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar