Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få tid över till annat! På bara 30 minuter står denna läckra, nyttiga och magra måltid på bordet. 255 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt paketets anvisningar. Skölj, ansa och hacka paprikan fint. Tillsätt paprikan när det är 5 minuter kvar av koktiden.
  2. Strimla kycklingbrösten och lägg köttet i teriyakisåsen. Täck med plastfolie och kyl i 15 minuter.
  3. Blanda 2 msk hönsbuljong och maizena. Blanda väl och ställ åt sidan. Skölj och skiva vårlökarna tunt. Strimla den gröna delen av löken. Ansa sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller teflonstekpanna på medelvärme. Ta upp kycklingen från marinaden och lägg den i pannan. Kasta marinaden. Tillsätt vårlöken och bryn kött och lök i ca 6 minuter under omrörning. Blanda ner sockerärter, champinjoner och resterande hönsbuljong. Täck över och låt sjuda i 2 minuter.
  5. Tillsätt maizenablandningen. Låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar, ca 2 minuter. Lägg upp riset på serveringsfat och lägg kycklingen ovanpå. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.