Instruktioner
1. Dela fläskkarrén till grytbitar. Skala pumpan och skär den i
ca 2 cm stora bitar. Skala lök, vitlök, morötter och potatis.
Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Skär morötter och potatis i
bitar.
2. Ansa kål, purjolök och majs. Skär det i bitar. Dela korven i mindre
bitar.
3. Koka upp buljong. Tillsätt salt, svart- och kryddpepparkorn.
Lägg ner köttet tillsammans med lök och vitlök. Låt det sjuda
under lock ca 20 min.
4. Tillsätt pumpa, morötter, potatis, purjolök, kål, majs och korv.
Låt grytan koka försiktigt i ca 10 min tills grönsakerna är färdiga
och köttet mört. Undvik att röra för mycket i grytan, då blir
grönsakerna lite mosiga.
5. Dela pepparfrukten, ta bort frön och mellanväggar. Hacka den fint.
Fräs peppar i olja 1-2 min i stekpannan. Rör ner det i grytan och
strö över persilja.
6. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Servera grytan med
senapssås och bröd.