Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snickerstårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Saftig snickerstårta på Raw food-vis. Otroligt gott, nyttigt och mättande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Använd en matberedare. Kör nötter, mandlar och dadlar till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna, utom bananerna, och kör ett litet tag till. Tryck ut nötmassan i en form med löstagbar botten, 23-25 cm i diameter. Skiva bananerna tunt och lägg ut dem på nötbottnen.
  2. Jordnötslager: Blanda jordnötssmör, tahini och vatten och bred massan över bananerna så de täcks. Ställ in kakan i kylen/frysen ett tag.
  3. Chokladlager: Smält kakaosmör och kokosolja över vattenbad och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det svalna.
  4. Häll chokladsmeten över tårtan och låt det stelna i rumstemperatur. När det nästan stelnat, strö på lite kakaonibs och hela råa jordnötter. Pudra till sist över kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.