Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snitt med hasselnöt- och mandelmassa

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Min kusins mycket förändrade recept. Jag kunde inte tyda receptet utan gjorde som jag tyckte och det blev riktigt goda och lättbakade kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker mjukt. Rör ner äggulorna. Blanda i mjölet och rulla degen till 3 längder ca 25 cm långa. Lägg dem på en plåt, gärna med bakplåtspapper.
  2. Gör en bred längsgående fördjupning i varje längd. Bred hasselnötsmassan däri.
  3. Vispa äggvitorna och riv mandelmassan. Blanda ihop och bred ut ovanpå hasselnötsmassan.
  4. Grädda i 175 grader ca 15 minuter eller tills de fått lite färg. Låt kallna och skär sedan i sneda bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.