Baka gärna en dubbel sats av dessa spröda småkakor. Snittarna blir så goda att det lätt slinker ner fler kakor än du hade räknat med.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, florsocker, vetemjöl, potatismjöl och hjorthornssalt i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta tills det bildas en deg.
- Dela degen i två lika stora delar. Forma varje del till en längd som är lika lång som plåten och ca 4 cm bred. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
- Gör en fördjupning i mitten längs med längderna. Fyll fördjupningarna med hjortronsylten.
- Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de börjar se gyllene ut.
- Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla över glasyr på kanterna när längderna svalnat.
- Skär till sist längderna i 4 cm breda snittar när de kallnat helt.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste prova dessa kakor eftersom både jag och en av döttrarna är mkt förtjusta i hjortronsylt och kakor!