Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fantastiskt gott vitt bröd. Gott som det är eller att rosta. Håller sig färskt och gott flera dagar. Saftigt och luftigt bröd som inte blir tungs som de flesta vita franskbröden kan bli som man bakar själv. Detta tack vare surdegen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först vetet, vatten (37 grader) och jäst. Kör i maskin i 5 min. Låt detta jäsa övertäckt med plast i 2 timmar. har du en jäslåda så flytta över fördegen dig.
  2. Tillsätt övriga ingredienser utom saltet ock kör 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet och kör yttligare 5 min.
  3. Jäs övertäckt i 1 timme.
  4. Dela degen i 9 bitar. Rulla varje bit mellan händerna till avlånga stänger. Lägg dem tre och tre och fläta en fläta. Doppa dem ev i blå vallmofrön. Lägg på plåt
  5. Jäs till dubbel storlek i ca 30-60 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Sätt in en form att ha vatten i ugnen. Häll på ett glas med vatten precis när du satt in plåten. Sänk värmen till 200 grader. Grädda 1 ca 20 minuter. Pensla bröden med smält smör och vatten. Så blir det glansiga. låt dem kallna utan bakduk

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • BrittenH 17 augusti 2009

    Hej Lolan! Tänkte baka dina "snoddas" och undrar nu om du med "50 gram vetesurdeg" avser den fördeg man börjar med? Om inte. Har du något bra recept på vetesurdeg? Britt

  • cupcaake 25 december 2011

    Man kan använda jäst istället. Vetesurdeg tar några dagar att göra. Jäst ger ett snabbare och säkrare resultat och det är effektivast till bröd som innehåller vete.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.