Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöbollar med kokossnö

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snöbollarna måste förberedas i god tid. De innehåller glass och sorbet och är täckta med härlig vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

Dela ett paket vaniljglass och ett paket sorbet i fyra delar. Tag en bit vaniljglass och en bit sorbet och forma snabbt en "snöboll" av detta med vattensköljda händer. Arbeta snabbt och lägg dem direkt på tallrik i frysen. Du kan blanda olika sorters glass och sorbet och på så sätt göra olika smaker på dina snöbollar. När snöbollarna är välfrysta igen så doppar du dem i lättvispad grädde. Ställ in dem i frysen direkt. Fryst grädde blir riktigt hård och det går därför enkelt att stapla vackra snölyktor av de frysta snöbollarna. Bred ut ett lager kokos eller riven vit choklad på fatet så står bollarna stadigare. Strössla med kokos eller riven vit choklad över alltsammans.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.