Blev bjuden på denna goda dessert. Så gott! Jordgubbar och citron är en bra kombination.
Instruktioner
- Skölj och rensa jordgubbarna. Dela dem i kvartar. Strö socker över bären och ställ åt sidan ca 1 timme.
- Skrubba citronern i hett vatten, torka noga och riv skalet fint. Pressa ur saften. Mixa jordgubbar, citronskal och 2 msk citronsaft till fin puré med stavmixer.
- Fördela purén i 6 små koppar och ställ 3-4 timmar i frysen.
- Vispa grädde och vaniljsocker fast. Krossa marängerna lätt.
- Doppa sorbetkopparna ca 30 sekunder i hett vatten. Stjälp upp sorbeten på desserttallrikar och bred grädde runtom. Strö marängkross över.
- Låt den färdiga snöbollen vila ca 1 timme i frysen.
- Dekorera sorbeten med halverade jordgubbar strax före serveringen.
Publicerat den
22 juni 2008
Skriv kommentar