Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöbollssorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Blev bjuden på denna goda dessert. Så gott! Jordgubbar och citron är en bra kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Dela dem i kvartar. Strö socker över bären och ställ åt sidan ca 1 timme.
  2. Skrubba citronern i hett vatten, torka noga och riv skalet fint. Pressa ur saften. Mixa jordgubbar, citronskal och 2 msk citronsaft till fin puré med stavmixer.
  3. Fördela purén i 6 små koppar och ställ 3-4 timmar i frysen.
  4. Vispa grädde och vaniljsocker fast. Krossa marängerna lätt.
  5. Doppa sorbetkopparna ca 30 sekunder i hett vatten. Stjälp upp sorbeten på desserttallrikar och bred grädde runtom. Strö marängkross över.
  6. Låt den färdiga snöbollen vila ca 1 timme i frysen.
  7. Dekorera sorbeten med halverade jordgubbar strax före serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.