Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöfläckiga brownies

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Godaste "kladdkaka" jag någonsin smakat. I receptet så ska man göra som brownies men jag brukar göra i en form och vid fest i aliminiumformar med en klick grädde MUMS!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Fodra formen med smörpapper.
  3. Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en stor tjockbottnad kastrull.
  4. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljextrakt i en vid bunke.
  5. Mät upp mjölet i en annan bunke och blanda i saltet.
  6. När chokladblandningen smält, låt den svalna lite innan du vispar i äggblandningen och därefter mjöl/salt.
  7. Rör sist i den hackade vita chokladen. Rör tills allt blandat sig ordentligt och häll ner smeten i den fodrade formen. Grädda i cirka 25 minuter.
  8. Browniesarna är färdiga när de blivit torra och fått bleka fläckar på ovansidan. Mitten ska vara mörk, tät och lite kladdig – kakan fortsätter att gräddas lite till medan den svalnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.