Goda kakor att njuta av nu till jul! Blir 20 st kakor.
Instruktioner
- Smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör och farinsocker. Tillsätt ägget och vispa en stund.Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och sist choklad.
- Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör ner det i chokladsmeten. Rör i mjölet och mjölken. Rör till en fin smet/deg. Den ska vara lätt kladdig. Forma till en rulle och lägg in i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175º. Rulla till bollar och platta till dem lätt med handen. Rulla i strösocker, sen i rikligt med florsocker. Grädda i ca 14 minuter, tills ytan spruckit.
Publicerat den
1 december 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Kakan blev god och lite krispig på ytan. Jag var nog lite för snål med florsockret för de flesta blev inte vita men smaken blev bra.Nästa gång slösar jag med florsockret. Det blev 32 st kakor.
Jättekul att höra! Ja, man ska verkligen slösa med florsockret, det ska vara som ett lager på dem, så att de blir tydligt vita med krackelerad yta så man ser den mörka kakan. De är så fina också. Jag har försökt lägga upp en bild, men inte lyckats pga formatet.
Jag har försökt skriva till det i receptet, men det har inte ännu kommit med. Det ska blir 20 kakor, då är de lagom stora så att gräddningstiden blir bra.
Hittade exakt det här receptet i en bok med småkaksrecept som kom med senaste numret av Hembakat. Supergoda kakor, fast mina blev inte heller så där fint vita på ytan utan mer gulaktiga.