Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snökakor

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Goda kakor att njuta av nu till jul! Blir 20 st kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen. Låt svalna. Vispa smör och farinsocker. Tillsätt ägget och vispa en stund.Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och sist choklad.
  2. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör ner det i chokladsmeten. Rör i mjölet och mjölken. Rör till en fin smet/deg. Den ska vara lätt kladdig. Forma till en rulle och lägg in i kylen några timmar.
  3. Sätt ugnen på 175º. Rulla till bollar och platta till dem lätt med handen. Rulla i strösocker, sen i rikligt med florsocker. Grädda i ca 14 minuter, tills ytan spruckit.

Kommentarer (4)

  • lapp 5 december 2011

    Kakan blev god och lite krispig på ytan. Jag var nog lite för snål med florsockret för de flesta blev inte vita men smaken blev bra.Nästa gång slösar jag med florsockret. Det blev 32 st kakor.

  • mexiko12 7 december 2011

    Jättekul att höra! Ja, man ska verkligen slösa med florsockret, det ska vara som ett lager på dem, så att de blir tydligt vita med krackelerad yta så man ser den mörka kakan. De är så fina också. Jag har försökt lägga upp en bild, men inte lyckats pga formatet.

  • mexiko12 10 december 2011

    Jag har försökt skriva till det i receptet, men det har inte ännu kommit med. Det ska blir 20 kakor, då är de lagom stora så att gräddningstiden blir bra.

  • Cassiopeya 23 november 2013

    Hittade exakt det här receptet i en bok med småkaksrecept som kom med senaste numret av Hembakat. Supergoda kakor, fast mina blev inte heller så där fint vita på ytan utan mer gulaktiga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.