Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöpudding

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rolig efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt i sockret.
  2. Blanda sockret med vattnet och häll det i en kransform (ca 1 ½ liter) Vicka på formen så att blandningen "väter" kanterna.
  3. Lägg marängmassan i formen. Sockervattnet ligger i botten - det ska det göra.
  4. Grädda puddingen i hett vattenbad i 150-170 graders ugnsvärme. Först med ugnsluckan stängd 10 minuter och sedan med ugnsluckan öppen i 10 minuter. Ta ut puddingen.
  5. Lossa den från kanterna och stjälp upp den på ett fat. Häll av lite sockerlag (spara den). Annars kan det vara svårt att stjälpa upp den. Häll lagen på fatet.
  6. Servera snöpuddingen kall. Garnera med hyvlad blockchoklad och med vispad grädde.

Kommentarer (1)

  • Stina Backede 4 november 2019

    Skall fötsöka göra Snöpudding. Min mamma gjorde den på 50-talet och jag minns att den var vansinnigt god. Men ibland misslyckades hon. Hon hade alltid en citronfromage i reserv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.