- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Rolig efterrätt
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt i sockret.
- Blanda sockret med vattnet och häll det i en kransform (ca 1 ½ liter) Vicka på formen så att blandningen "väter" kanterna.
- Lägg marängmassan i formen. Sockervattnet ligger i botten - det ska det göra.
- Grädda puddingen i hett vattenbad i 150-170 graders ugnsvärme. Först med ugnsluckan stängd 10 minuter och sedan med ugnsluckan öppen i 10 minuter. Ta ut puddingen.
- Lossa den från kanterna och stjälp upp den på ett fat. Häll av lite sockerlag (spara den). Annars kan det vara svårt att stjälpa upp den. Häll lagen på fatet.
- Servera snöpuddingen kall. Garnera med hyvlad blockchoklad och med vispad grädde.
Publicerat den
10 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall fötsöka göra Snöpudding. Min mamma gjorde den på 50-talet och jag minns att den var vansinnigt god. Men ibland misslyckades hon. Hon hade alltid en citronfromage i reserv