Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snörabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Kanske är jag lite utav en hycklare som delar med mig av det här receptet eftersom jag själv avskyr rabarber, men jag vet att det finns många rabarberälskare därute och släkten älskar detta recept, så om du gillar rabarber rekommenderar jag ändå att du provar det här!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och rensa rabarbern. Skär den i fingerlånga bitar, lägg i ugnsäker form och strö över socker. Ställ in det i ugnen på 175 grader i ungefär 25 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sen försiktigt ner sockret. Ta ut formen ur ugnen och täck rabarbern med marängsmet och in med formen i ugnen igen. Om du vill kan du även strö över hackad mandel. När marängen är ljusgul är den klar, det tar ca 10 minuter. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.