Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snövit-tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mjummi!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Mät upp äggvitan och låt den stå framme så den får rumstemperatur. Sätt ugnen på 150 grader. Rita tre rundlar på bakpapper, 15,18 och 21 cm i diameter.
  2. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.
  3. Fördela och bred ut massan i cirklarna på bakpapperet. Sätt in bottnarna i ugnen och sänk temperaturen efter 10 minuter till 100 grader.
  4. Bottnarna är färdiga när de känns torra och släpper papperet, efter ca 1 timme. Låt dem gärna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt. Låt svalna.
  5. Fyllning: Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen på svag värme tills den börjar tjockna.
  6. Tag av från värmen och tillsätt smör eller margarin klickvis och chokladen bruten i mindre bitar. Rör massan slät och kyl ner den i kallt vattenbad.
  7. 4 dl vispgrädde vispas. Bred ut kolasåsen på de två större marängbottnarna. Varva bottnar och grädde med den största bottnen underst och den minsta överst. Bred den sista grädden jämnt över hela tårtan.
  8. Täck tårtan med riven vit blockchoklad. Forma ev. en ros av rosa marsipan med tillhörande gröna blad att dekorera tårtan med.

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 5 april 2014

    En av mina absoluta favorittårtor! Tyckte dock att min chokladsås blev för tjock. Skippar att kyla ner såsen nästa gång så den håller sig lite mer rinnig. Tack för ett bra recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.