Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snövits tårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Kanske är det denna läckra tårta med hallon- och chokladsmak som vackrast i landet är. Otroligt god är den i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 170 grader. Koka upp mjölk, kakao och hälften av sockret i en kastrull. Låt det svalna.
  2. Rör samman matfett och resten av sockret, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner chokladmjölken och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Smörj lätt en bakform, ca 1½ liter, med matfett. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan på galler längst ner i ugnen, ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Dela den i tre bottnar.
  4. Gör fyllning 1: Mixa hallon och florsocker i mixer eller matberedare. Tillsätt därefter kesellan.
  5. Gör fyllning 2: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Dela äggen. Blanda ner äggulor och kaffe i chokladen.
  6. Vispa äggvitor och grädde till fast skum i var sin bunke. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan i chokladen. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
  7. Lägg ihop bottnarna med hallonfyllningen mellan. Bred chokladfyllningen runt om och ovanpå tårtan. hyvla rikligt med vit choklad runt om och ovanpå tårtan. Låt tårtan stå kallt ca 30 minuter före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • snoffan 21 april 2009

    Fyllning 1 till snövit tårtan får nog kollas upp lite mer noga.För med 2250 g kesella gouret räcker den fyllningen till ett helt regemente.

  • annaosterberg1 23 januari 2010

    Otroligt god tårta och lätt att göra, och för oss som brukar baka så förstår man rätt snabbt att det naturligtvis inte är 2250 g kesella ;-)

  • reneebacke 25 januari 2010

    Detta är nog den godaste tårta jag gjort och smakat i hela mitt liv! Fantastiskt god! Dock gjorde jag fel med hallonfyllningen - fick med mig kesella vanilj istället för gourmet = blev alldeles för lös. Fick göra en nödlösning som också blev smarrig; vispade grädde hårt, blandade i creme fraiche och upptinade osötade hallon. I detta blandade jag sedan min "misslyckade" hallon+florsocker+kesella gourmetblandning tills den var lagom i konsistens och smak. Chokladmoussen är grymt god - supergott med den lilla kaffesmaken och det var generös mängd mousse att bre på tårtan. Bottnarna var förvånansvärt lätta att dela - trodde inte jag skulle klara att få den i tre delar, men det gick bra. Det här blir helt klart en favorittårta hemma hos oss :-)

  • chrisse1 3 februari 2010

    Någon som har ett cm mått (diameter) på en rund form som motsvarar 1 1/2 liter?

  • lenasand 4 mars 2010

    Kan man göra denna tårtan kvällen innan och sedan severa den på morgonen??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.