Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurrade youghurtbaguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gott brytbröd är härligt att ha framme på bordet till middagen. Passar bra att doppa i olika röror och gör soppmiddagen mer matig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Blanda i resten av vattnet, youghurt, salt, honung och mjöl.
  2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, i matberedare eller för hand. Låt jäsa övertäckt i en timma.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till avlånga baguetter och vrid dem några varv innan de läggs upp på en bakpappersklädd plåt. Pudra över lite mjöl.
  4. Låt jäsa utan bakduk i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 275 grader, ca 15-20 minuter. Låt svalna på bakgaller utan duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.