Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Socker och citronsnibbar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syrligt och sött på en gång. Perfekt fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först vetedegen: Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av den ljumma mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken. Tillsätt saltet, sockret, ev kardemumma och ägget. Klicka ner matfettet. Häll i det mesta av mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  2. Rör ihop smör och rivet citronskal. Lägg ett bakpapper i en form som motsvarar ungefär en halv plåt eller långpanna. Knåda den jästa degen på mjölat bakbord. Kavla ut hälften till en platta som passar i formen. Lägg den som en botten. Bred på smöret och strö över mandelmassan. Kavla ut nästa del och lägg på den som ett lock. Tryck ihop kanterna. Låt jäsa övertäckt 30-40 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, 15-18 minuter. Pensla med smält smör och strö på socker. Skär i snibbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.