Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Doppas i smält smör och socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken, tillsätt smör, ägg, socker, salt och hjortronsalt och största delen av mjölet.
  2. Arbeta ihop degen till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två delar. Rulla ut degen och skär i ca 25 bitar och rulla dem till bullar. Lägg dem på en plåt. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt jäsa övertäckt på en plåt till dubbel storlek ca 1-1½ timme.
  3. Grädda ca 7 minuter. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.