Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med hallonmarmelad

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ska inte gräddas i ugn, ska gräddas i stekpannan...............

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjölet med strösocker, vaniljsocker, bakpulver och rivet apelsinskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Forma runda bullar och gör ett hål i mitten. Lägg ca 1/2 tsk marmelad i dem och tryck samman så att bullarna ser hela ur. Platta till bullarna.
  2. "Grädda" bullarna i stekpanna på ganska svag värme ca 5-6 minuter på varje sida. Sänk värmen lite och lägg på lock. Låt bullarna "gräddas" i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Pensla bullarna genast med smält smör och rulla dem i socker. Bjud bullarna genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.