Oemotståndliga bullar med en läcker fyllning av hasselnötskräm.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna en aning. Blanda smör och fingerljummen mjölk i en bunke. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt socker, salt, nymald kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget.
Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Forma små runda bullar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner lite hasselnötsmassa i hålet. Nyp ihop hålet ordentligt och lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-9 minuter.
Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dem i en skål med socker. Lägg bullarna på ett galler för att svalna.
- Om bullarna ska frysas in så vänta med att garnera dem tills de ska serveras.
Publicerat den
2 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar