Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med hasselnötskräm

 
  • Serverar: 45-50 portioner
Skriv ut

Oemotståndliga bullar med en läcker fyllning av hasselnötskräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna en aning. Blanda smör och fingerljummen mjölk i en bunke. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt socker, salt, nymald kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  2. Forma små runda bullar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner lite hasselnötsmassa i hålet. Nyp ihop hålet ordentligt och lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-9 minuter. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dem i en skål med socker. Lägg bullarna på ett galler för att svalna.
  5. Om bullarna ska frysas in så vänta med att garnera dem tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.