Saftiga sockerbullar här med en läcker och god fyllning av marshmallows.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och det mesta av vetemjölet. Klicka i smöret och arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa till dubbel storlek under plastfolie över natten på en kall plats.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Dela degen på mjölat bakbord i två delar. Kavla ut varje del till en platta, stansa ut cirklar med ett glas. Bred på fyllningen och vik ihop bullen. Lägg bullen med skarven ner i en klädd muffinsplåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna under en bakduk. Pensla smält smör på varje bulle och doppa i socker.
- Ska bullarna frysas så penslas bullarna med smör och vänds i socker innan servering.
Publicerat den
3 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar