Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med minimarshmallows

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Saftiga sockerbullar här med en läcker och god fyllning av marshmallows.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och det mesta av vetemjölet. Klicka i smöret och arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa till dubbel storlek under plastfolie över natten på en kall plats.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Dela degen på mjölat bakbord i två delar. Kavla ut varje del till en platta, stansa ut cirklar med ett glas. Bred på fyllningen och vik ihop bullen. Lägg bullen med skarven ner i en klädd muffinsplåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna under en bakduk. Pensla smält smör på varje bulle och doppa i socker.
  6. Ska bullarna frysas så penslas bullarna med smör och vänds i socker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.