- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lite jobb, men det är det värt.
Instruktioner
- Smält margarinet och häll i mjölk och värm till 37°.
Smula jästen i en degbunke och häll i margarin och mjölkblandningen. Tillsätt strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen väl och låt jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den blank och smidig.
Kavla ut den till en kaka ca. 0,5 cm tjock.
Ta ut runda kakor ca. 12 cm i diameter.
Lägg 0,5 msk vaniljkräm (brukar göra den på pulver) på varje kaka. Vik ihop dem i kanterna och lägg bullarna på plåten att jäsa i ca. 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sockret.
- Gräddas i mitten av ugnen i 250° i ca. 7 minuter.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
låter jättegott :D
En av mina favoriter. Kallas också "Norska Skolbullar". Det var enligt uppgift vanligt att barnen hade med sig dessa till mellanmål i skolan. Kan ju vara en skröna ... men goda är dom.