Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerbullar med vaniljkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lite jobb, men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och häll i mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och häll i margarin och mjölkblandningen. Tillsätt strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen väl och låt jäsa i 30 minuter.
  2. Ta upp degen och knåda den blank och smidig. Kavla ut den till en kaka ca. 0,5 cm tjock. Ta ut runda kakor ca. 12 cm i diameter. Lägg 0,5 msk vaniljkräm (brukar göra den på pulver) på varje kaka. Vik ihop dem i kanterna och lägg bullarna på plåten att jäsa i ca. 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sockret.
  3. Gräddas i mitten av ugnen i 250° i ca. 7 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Natalias_Mamma 19 maj 2008

    låter jättegott :D

  • Irene_DA 28 maj 2008

    En av mina favoriter. Kallas också "Norska Skolbullar". Det var enligt uppgift vanligt att barnen hade med sig dessa till mellanmål i skolan. Kan ju vara en skröna ... men goda är dom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.