Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sockerfri kanelkaka med lingon

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Rör i avsvalnat smör och filmjölk.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och kanel, rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum.
  4. Rör försiktigt i lingonen och äggviteskummet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
  6. kcal 120 kolhydrater g 12 fett g 6

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.