Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri marsipanpuck

(1 kommentar)  
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Marsipan utan socker som blir underbart god och passar för dem som vill "leva sockerfritt" eller för diabetiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 2 dl vatten, lägg i mandeln, koka ½ min. Häll av vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka dem med hushållspapper.
  2. Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med sötningsmedlet Hermesetas strö.
  3. Vispa upp äggvitan helt lätt. Blanda ner lite i taget i mandeln och sötningsmedlet. Hur mycket som går åt beror helt på hur stor äggets vita är.
  4. Forma marsipanen till en jämn rulle och dela den i ca. 10 bitar.
  5. Blanda lite kakao med sötningsmedlet och strö över varje marcipan-puck. Förvaras sedan kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Godastekokboken 29 juli 2011

    Till receptet Marcipanpuck

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.