Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri och mager Chokladkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en liten avlång form på 1 liter.
  2. Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Vispa tills smeten blir luftig.
  3. Tillsätt flytande margarin och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen genom en trådsil i smeten. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. kcal 99 kolhydrater g 11,2 fett g 4,7

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • elinnordin 3 juni 2009

    Vet du om att den inte alls är sockerfri? Vaniljsocker är socker!

  • Baluba79 30 oktober 2009

    Man kan nog använda vaniljpulver istället för vaniljsocker. Pulvret finns att köpa på bl a Konsum.

  • igelkott 2 februari 2013

    vill man inte ha med vaniljsocker kan man ta något annat apelsin t.ex

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.