Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri och mager citronpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200º.
  2. Grädda pajskalet 15-20 min. Låt svalna. Blanda mjölk, Hermesetas Lättströ, potatismjöl och äggulor i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner limesaft och skal. Låt kallna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i limekrämen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt och stelna minst 1 tim.
  4. Skär de 2 limefrukterna i tunna skivor. Sjud skivorna i vattnet ca 10 min. Låt svalna. Dekorera pajen med limeskivorna.
  5. 12 port kcal 189 kolhydrater g 19,3 fett g 9,3

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.