Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri och mager enkel sockerkaka

(2 kommentarer)  
Sockerfri och mager enkel sockerkaka Sockerfri och mager enkel sockerkaka
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
  5. kcal 130 kolhtdrater g 13 fett g 8

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maahl 16 februari 2009

    Jag använde Candarel strö och smaksatte med apelsin samt att jag hade chokladdroppar i smeten. Gott!

  • Maria Flodin 2 december 2018

    min blev mer en deg än smet så gick inte vända ner vitorna försiktit. blev 2 cm hög efter gräddning.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.