Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria banan och äppelmuffins

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sockerfria muffins med härlig smak av äpple, banan, kanel och kardemumma. Frukten och yoghurten ger muffinsarna en god smak och bra konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Vispa äggen pösigt i en bunke. Riv äpplena, mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena.
  3. Tillsätt smält smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt. Tillsätt vetemjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet.
  4. Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn.
  5. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.