Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria fruktkex

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott till kaffet eller som ett snabbt mellanmål. Enkla och snabba att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dinkelflingor frukt och smör blandas i matberedaren till en grynig och knaprig men kletig massa. Inte kör längre i matberedaren än att smöret är fördelat i blandningen. Häll över i en skål och blanda i dinkelmjöl. Degen ska vara enkel att rulla, men inte torr.
  2. Dela upp degen i 8 delar och rulla varje del till en stor boll som sedan plattas ut direkt på en bakplåtspapperklädd bakplåt till ca ½-1 cm tjocka kex.
  3. Gräddas mitt i ugnen ca 15 min på 175 grader. Låt svalna på plåten och lägg dem sedan på galler en stund för de kan läggas i kakburk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.